Showroom

duurzaamheid door respect voor het verleden en kwaliteit in eigentijdse vormgeving

 

 

Het pand aan de Frankrijklei 148 werd in 1883 door architect E.Stordiau voor advocaat Victor Robijns opgetrokken.

 

In de 19e eeuw was er een uitgesproken tendens naar verfraaiing zowel in de opbouw als in de ontwikkeling van de stad.  Het idee van “embellisement de la ville” was een universele gedachte geworden.  Ook de bouwverorderingen waren vaak opgesteld ter bevordering van de estethiek van woningen en straten. Elke straat had dan ook zijn eigen sfeer (Cogels Osylei, Frankrijklei, ’t Zuid).  Naast een bijdrage tot verfraaiing van de stad waren de woningen ook uiting van het individualisme en de onderscheidingsdrang van de bewoner.

 

Stordiaus woning aan de Frankrijklei is dan ook gelijkend maar niet identiek met de omgeving.  Elke woning van Stordiau had zijn eigen présence.  Voor het pand aan de Frankrijklei heeft hij dan ook voor een classicistische stijl gekozen.  Het interieur valt op door het zeer rijk materiaalgebruik, de monumentale schouwen en de wand- en plafondschilderingen.

 

(Ernest Stordiau (1855-1937) woningbouw te Antwerpen  Eline Daelman (Katholieke Universiteit Leuven, 1998))

 

 

In 2006 en 2013 heeft interieur architect Luc Ramael de showroom compleet verbouwd.  Met respect voor het gebouw heeft hij hierin een zeer eigentijdse showroom geïntegreerd. Dit laat ons toe ons zeer breed assortiment tot zijn recht te laten komen.

 

 

In 2007 en 2014 zijn wij gevraagd deel te nemen Open Momentendag met als thema “wonen” en “Erfgoed : vroeger, nu en in de toekomst”

Pierre Withaeckx | Frankrijklei 148 | 2000 Antwerpen | Tel. 03 231 90 81 | Fax 03 231 93 43 | info@pierre-withaeckx.be

openingsuren: Klik hier om de openingsuren te raadplegen

© 2014 Pierre-Withaeckx | Lichtadvies sinds 1929